Meaning of 'vivaksa'

vi-vaksha. [Skt.] n. A wish to speak. ceppaniccha. Intention, the aim of a speaker, desire. (In Telugu) Difference, distinction, bhedamu. vivaksincu or vivaksaceyu vi-vakshintsu. v. a. To wish to speak. ceppavalenani yicchincu. To distinguish, vyatyasamunu kanugonu. vivaksitamu vi-vakshitamu. adj. Required, or wished to be spoken, wished, desired. ceppanicchincina, vanchitamaina. vivaksuvu vi-vakshuvu. n. One who wishes to speak, ceppanicchincuvadu.

Meaning of వివక్ష

vi-vaksha. [Skt.] n. A wish to speak. చెప్పనిచ్ఛ. Intention, the aim of a speaker, desire. (In Telugu) Difference, distinction, భేదము. వివక్షించు or వివక్షచేయు vi-vakshinṭsu. v. a. To wish to speak. చెప్పవలెనని యిచ్ఛించు. To distinguish, వ్యత్యాసమును కనుగొను. వివక్షితము vi-vakshitamu. adj. Required, or wished to be spoken, wished, desired. చెప్పనిచ్ఛించిన, వాంఛితమైన. వివక్షువు vi-vakshuvu. n. One who wishes to speak, చెప్పనిచ్ఛించువాడు.


Browse Telugu - English Words

Telugu to English Dictionary Search

Tags: English Meaning of vivaksa, vivaksa Meaning, Telugu to English Dictionary, vivaksa Telugu Meaning, vivaksa English Meaning

Birthday & Marriage Day Telugu Greetings